🐟

Uunilohi

Sitruuna-tillillä maustettu uunilohi

25 min
4 annosta
Helppo
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 600g lohifileetä (nahalla)
  • 1 sitruuna (raaste ja viipaleet)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • Nippu tuoretta tilliä
  • 1 dl ruokakermaa (valinnainen)
Valmistusohjeet
  1. 1Lämmitä uuni 200°C.
  2. 2Aseta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  3. 3Sivele pinnalle oliiviöljy ja ripottele suola ja pippuri.
  4. 4Raasta sitruunankuorta pinnalle ja asettele viipaleita.
  5. 5Lisää tilli. Halutessasi kaada päälle kerma.
  6. 6Paista 15–20 minuuttia, kunnes kala kypsyy juuri ja juuri.
  7. 7Anna vetäytyä pari minuuttia ja tarjoile.
Vinkkejä
  • 💡Keskirare kypsyys: sisälämpötila 50–52°C.
  • 💡Tarjoile sitruunaperunoiden ja vihersalaatin kanssa.
  • 💡Voit korvata tillin ruohosipulilla.

Muita pääruoka-reseptejä

🥩
Karjalanpaisti
3 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
Uunilohi - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri