đ
Kalakukko
Savolainen kalakukko muikkujen ja porsaanlihan kanssa
4 tuntia
8 annosta
Vaikea
PÀÀruoka
Ainekset
- âąRuoanleipĂ€taikina:
 - âą1 kg ruisjauhoja
 - âą2 dl vettĂ€
 - âą1 tl suolaa
 - âąTĂ€yte:
 - âą500g muikkuja
 - âą300g porsaanlihaa
 - âą2 sipulia
 - âąSuolaa ja pippuria
 
Valmistusohjeet
- 1Tee ruoanleipÀtaikina sekoittamalla jauhot, vesi ja suola.
 - 2Jaa taikina kahteen osaan.
 - 3Kaulitse toinen osa noin 1 cm paksuksi.
 - 4Laita taikina vuokaan niin, ettÀ reunoja jÀÀ ylös.
 - 5Laita muikut ja porsaanliha kerroksittain.
 - 6Hienonna sipuli ja lisÀÀ se.
 - 7Mausta suolalla ja pippurilla.
 - 8PeitÀ toisella taikinapalalla.
 - 9Paina reunat kiinni.
 - 10Paista 200°C:ssa 3-4 tuntia.
 
VinkkejÀ
- đĄKalakukko on perinteinen savolainen ruoka.
 - đĄTarjoile lĂ€mpimĂ€nĂ€ tai kylmĂ€nĂ€.
 - đĄSĂ€ilyy jÀÀkaapissa useita pĂ€iviĂ€.