đ
Kalakukko
Savolainen kalakukko muikkujen ja porsaanlihan kanssa
4 tuntia
8 annosta
Vaikea
PÀÀruoka
Ainekset
- âąRuoanleipĂ€taikina:
- âą1 kg ruisjauhoja
- âą2 dl vettĂ€
- âą1 tl suolaa
- âąTĂ€yte:
- âą500g muikkuja
- âą300g porsaanlihaa
- âą2 sipulia
- âąSuolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
- 1Tee ruoanleipÀtaikina sekoittamalla jauhot, vesi ja suola.
- 2Jaa taikina kahteen osaan.
- 3Kaulitse toinen osa noin 1 cm paksuksi.
- 4Laita taikina vuokaan niin, ettÀ reunoja jÀÀ ylös.
- 5Laita muikut ja porsaanliha kerroksittain.
- 6Hienonna sipuli ja lisÀÀ se.
- 7Mausta suolalla ja pippurilla.
- 8PeitÀ toisella taikinapalalla.
- 9Paina reunat kiinni.
- 10Paista 200°C:ssa 3-4 tuntia.
VinkkejÀ
- đĄKalakukko on perinteinen savolainen ruoka.
- đĄTarjoile lĂ€mpimĂ€nĂ€ tai kylmĂ€nĂ€.
- đĄSĂ€ilyy jÀÀkaapissa useita pĂ€iviĂ€.