🥩

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalainen paisti lihalla ja juurikkailla

3 tuntia
6 annosta
Keskitaso
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 800g naudan etuselkä tai lapa
  • 400g porsaanlihaa
  • 4-5 perunaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl vettä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2 rkl voita
Valmistusohjeet
  1. 1Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
  2. 2Pilko liha noin 3x3 cm kokoisiksi paloiksi.
  3. 3Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
  4. 4Hienonna sipuli.
  5. 5Laita liha ja juurikkaat vuokaan kerroksittain.
  6. 6Lisää lihaliemikuutiot ja vesi.
  7. 7Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. 8Laita voipala päälle.
  9. 9Paista uunissa 2.5-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  10. 10Käännä ruokaa välillä ja lisää vettä tarvittaessa.
Vinkkejä
  • 💡Parempi maku saadaan, jos paistat lihan ensin pannulla ruskeaksi.
  • 💡Voit käyttää myös lampaanlihaa tai kanaa.
  • 💡Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa.

Muita pääruoka-reseptejä

🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
🐟
Uunilohi
25 min
Helppo
Katso resepti
Karjalanpaisti - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri