đ„©
Karjalanpaisti
Perinteinen karjalainen paisti lihalla ja juurikkailla
3 tuntia
6 annosta
Keskitaso
PÀÀruoka
Ainekset
- âą800g naudan etuselkĂ€ tai lapa
 - âą400g porsaanlihaa
 - âą4-5 perunaa
 - âą2-3 porkkanaa
 - âą1 sipuli
 - âą2 lihaliemikuutiota
 - âą2 dl vettĂ€
 - âąSuolaa ja pippuria
 - âą2 rkl voita
 
Valmistusohjeet
- 1Laita uuni lÀmpenemÀÀn 175°C:een.
 - 2Pilko liha noin 3x3 cm kokoisiksi paloiksi.
 - 3Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
 - 4Hienonna sipuli.
 - 5Laita liha ja juurikkaat vuokaan kerroksittain.
 - 6LisÀÀ lihaliemikuutiot ja vesi.
 - 7Mausta suolalla ja pippurilla.
 - 8Laita voipala pÀÀlle.
 - 9Paista uunissa 2.5-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
 - 10KÀÀnnÀ ruokaa vÀlillÀ ja lisÀÀ vettÀ tarvittaessa.
 
VinkkejÀ
- đĄParempi maku saadaan, jos paistat lihan ensin pannulla ruskeaksi.
 - đĄVoit kĂ€yttÀÀ myös lampaanlihaa tai kanaa.
 - đĄTarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa.