đ„©
Karjalanpaisti
Perinteinen karjalainen paisti lihalla ja juurikkailla
3 tuntia
6 annosta
Keskitaso
PÀÀruoka
Ainekset
- âą800g naudan etuselkĂ€ tai lapa
- âą400g porsaanlihaa
- âą4-5 perunaa
- âą2-3 porkkanaa
- âą1 sipuli
- âą2 lihaliemikuutiota
- âą2 dl vettĂ€
- âąSuolaa ja pippuria
- âą2 rkl voita
Valmistusohjeet
- 1Laita uuni lÀmpenemÀÀn 175°C:een.
- 2Pilko liha noin 3x3 cm kokoisiksi paloiksi.
- 3Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
- 4Hienonna sipuli.
- 5Laita liha ja juurikkaat vuokaan kerroksittain.
- 6LisÀÀ lihaliemikuutiot ja vesi.
- 7Mausta suolalla ja pippurilla.
- 8Laita voipala pÀÀlle.
- 9Paista uunissa 2.5-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- 10KÀÀnnÀ ruokaa vÀlillÀ ja lisÀÀ vettÀ tarvittaessa.
VinkkejÀ
- đĄParempi maku saadaan, jos paistat lihan ensin pannulla ruskeaksi.
- đĄVoit kĂ€yttÀÀ myös lampaanlihaa tai kanaa.
- đĄTarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa.