đŸ„©

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalainen paisti lihalla ja juurikkailla

3 tuntia
6 annosta
Keskitaso
PÀÀruoka
Ainekset
  • ‱800g naudan etuselkĂ€ tai lapa
  • ‱400g porsaanlihaa
  • ‱4-5 perunaa
  • ‱2-3 porkkanaa
  • ‱1 sipuli
  • ‱2 lihaliemikuutiota
  • ‱2 dl vettĂ€
  • ‱Suolaa ja pippuria
  • ‱2 rkl voita
Valmistusohjeet
  1. 1Laita uuni lÀmpenemÀÀn 175°C:een.
  2. 2Pilko liha noin 3x3 cm kokoisiksi paloiksi.
  3. 3Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
  4. 4Hienonna sipuli.
  5. 5Laita liha ja juurikkaat vuokaan kerroksittain.
  6. 6LisÀÀ lihaliemikuutiot ja vesi.
  7. 7Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. 8Laita voipala pÀÀlle.
  9. 9Paista uunissa 2.5-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  10. 10KÀÀnnÀ ruokaa vÀlillÀ ja lisÀÀ vettÀ tarvittaessa.
VinkkejÀ
  • 💡Parempi maku saadaan, jos paistat lihan ensin pannulla ruskeaksi.
  • 💡Voit kĂ€yttÀÀ myös lampaanlihaa tai kanaa.
  • 💡Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kanssa.
Karjalanpaisti - ElÀmÀnilo-reseptit - Ilopilleri