🥨

Pulla

Perinteinen suomalainen pulla kardemumman kanssa

2 tuntia
12 pullaa
Keskitaso
Leivonnaiset
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 5 dl maitoa
  • 50g hiivaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1.5 kg vehnäjauhoja
  • 100g voita
  • 1 muna
  • Muna ja sokeri päällystystä varten
Valmistusohjeet
  1. 1Lämmitä maito lämpimäksi (37°C).
  2. 2Sekoita hiiva maitoon.
  3. 3Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  4. 4Lisää jauhot vähitellen.
  5. 5Lisää voi ja muna.
  6. 6Vaivaa taikina 10 minuuttia.
  7. 7Anna kohota 1 tunti.
  8. 8Muotoile pullat.
  9. 9Anna kohota vielä 30 minuuttia.
  10. 10Voitele munalla ja ripottele sokeria.
  11. 11Paista 200°C:ssa 15-20 minuuttia.
Vinkkejä
  • 💡Kardemumma on pullan tärkein mauste.
  • 💡Voit tehdä myös pullapitkoja.
  • 💡Tarjoile tuoreena tai kuivattuna.

Muita leivonnaiset-reseptejä

🥨
Korvapuusti
2.5 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🥟
Karjalanpiirakka
1.5 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🥔
Perunarieska
25 min
Helppo
Katso resepti
Pulla - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri