đ„š
Pulla
Perinteinen suomalainen pulla kardemumman kanssa
2 tuntia
12 pullaa
Keskitaso
Leivonnaiset
Ainekset
- âą5 dl maitoa
- âą50g hiivaa
- âą1.5 dl sokeria
- âą1 tl suolaa
- âą1 tl kardemummaa
- âą1.5 kg vehnĂ€jauhoja
- âą100g voita
- âą1 muna
- âąMuna ja sokeri pÀÀllystystĂ€ varten
Valmistusohjeet
- 1LÀmmitÀ maito lÀmpimÀksi (37°C).
- 2Sekoita hiiva maitoon.
- 3LisÀÀ sokeri, suola ja kardemumma.
- 4LisÀÀ jauhot vÀhitellen.
- 5LisÀÀ voi ja muna.
- 6Vaivaa taikina 10 minuuttia.
- 7Anna kohota 1 tunti.
- 8Muotoile pullat.
- 9Anna kohota vielÀ 30 minuuttia.
- 10Voitele munalla ja ripottele sokeria.
- 11Paista 200°C:ssa 15-20 minuuttia.
VinkkejÀ
- đĄKardemumma on pullan tĂ€rkein mauste.
- đĄVoit tehdĂ€ myös pullapitkoja.
- đĄTarjoile tuoreena tai kuivattuna.