đ„š
Pulla
Perinteinen suomalainen pulla kardemumman kanssa
2 tuntia
12 pullaa
Keskitaso
Leivonnaiset
Ainekset
- âą5 dl maitoa
 - âą50g hiivaa
 - âą1.5 dl sokeria
 - âą1 tl suolaa
 - âą1 tl kardemummaa
 - âą1.5 kg vehnĂ€jauhoja
 - âą100g voita
 - âą1 muna
 - âąMuna ja sokeri pÀÀllystystĂ€ varten
 
Valmistusohjeet
- 1LÀmmitÀ maito lÀmpimÀksi (37°C).
 - 2Sekoita hiiva maitoon.
 - 3LisÀÀ sokeri, suola ja kardemumma.
 - 4LisÀÀ jauhot vÀhitellen.
 - 5LisÀÀ voi ja muna.
 - 6Vaivaa taikina 10 minuuttia.
 - 7Anna kohota 1 tunti.
 - 8Muotoile pullat.
 - 9Anna kohota vielÀ 30 minuuttia.
 - 10Voitele munalla ja ripottele sokeria.
 - 11Paista 200°C:ssa 15-20 minuuttia.
 
VinkkejÀ
- đĄKardemumma on pullan tĂ€rkein mauste.
 - đĄVoit tehdĂ€ myös pullapitkoja.
 - đĄTarjoile tuoreena tai kuivattuna.