🥟

Karjalanpiirakka

Perinteinen karjalanpiirakka riisillä ja munalla

1.5 tuntia
20 kappaletta
Keskitaso
Leivonnaiset
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • Taikina:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 1 dl riisiä
  • 2 dl vettä
  • 2 muna
  • 2 dl maitoa
  • Suolaa
Valmistusohjeet
  1. 1Keitä riisi vedessä.
  2. 2Lisää maito ja keitä vielä 10 minuuttia.
  3. 3Sekoita taikina ja jaa 20 osaan.
  4. 4Kaulitse jokainen osa ohuksi.
  5. 5Laita riisiä keskelle.
  6. 6Taita reunat rypyiksi.
  7. 7Paista 250°C:ssa 15-20 minuuttia.
  8. 8Voitele sulatetulla voilla.
  9. 9Tarjoile munavoin kanssa.
Vinkkejä
  • 💡Karjalanpiirakka on suomalainen perinneruoka.
  • 💡Munavoi on tärkeä lisuke.
  • 💡Säilyy pakastimessa.

Muita leivonnaiset-reseptejä

🥨
Pulla
2 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🥨
Korvapuusti
2.5 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🥔
Perunarieska
25 min
Helppo
Katso resepti
Karjalanpiirakka - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri