đŸ„Ÿ

Karjalanpiirakka

Perinteinen karjalanpiirakka riisillÀ ja munalla

1.5 tuntia
20 kappaletta
Keskitaso
Leivonnaiset
Ainekset
  • ‱Taikina:
  • ‱2 dl vehnĂ€jauhoja
  • ‱1 dl ruisjauhoja
  • ‱1 dl vettĂ€
  • ‱1 tl suolaa
  • ‱TĂ€yte:
  • ‱1 dl riisiĂ€
  • ‱2 dl vettĂ€
  • ‱2 muna
  • ‱2 dl maitoa
  • ‱Suolaa
Valmistusohjeet
  1. 1KeitÀ riisi vedessÀ.
  2. 2LisÀÀ maito ja keitÀ vielÀ 10 minuuttia.
  3. 3Sekoita taikina ja jaa 20 osaan.
  4. 4Kaulitse jokainen osa ohuksi.
  5. 5Laita riisiÀ keskelle.
  6. 6Taita reunat rypyiksi.
  7. 7Paista 250°C:ssa 15-20 minuuttia.
  8. 8Voitele sulatetulla voilla.
  9. 9Tarjoile munavoin kanssa.
VinkkejÀ
  • 💡Karjalanpiirakka on suomalainen perinneruoka.
  • 💡Munavoi on tĂ€rkeĂ€ lisuke.
  • 💡SĂ€ilyy pakastimessa.
Karjalanpiirakka - ElÀmÀnilo-reseptit - Ilopilleri