đ„
Karjalanpiirakka
Perinteinen karjalanpiirakka riisillÀ ja munalla
1.5 tuntia
20 kappaletta
Keskitaso
Leivonnaiset
Ainekset
- âąTaikina:
 - âą2 dl vehnĂ€jauhoja
 - âą1 dl ruisjauhoja
 - âą1 dl vettĂ€
 - âą1 tl suolaa
 - âąTĂ€yte:
 - âą1 dl riisiĂ€
 - âą2 dl vettĂ€
 - âą2 muna
 - âą2 dl maitoa
 - âąSuolaa
 
Valmistusohjeet
- 1KeitÀ riisi vedessÀ.
 - 2LisÀÀ maito ja keitÀ vielÀ 10 minuuttia.
 - 3Sekoita taikina ja jaa 20 osaan.
 - 4Kaulitse jokainen osa ohuksi.
 - 5Laita riisiÀ keskelle.
 - 6Taita reunat rypyiksi.
 - 7Paista 250°C:ssa 15-20 minuuttia.
 - 8Voitele sulatetulla voilla.
 - 9Tarjoile munavoin kanssa.
 
VinkkejÀ
- đĄKarjalanpiirakka on suomalainen perinneruoka.
 - đĄMunavoi on tĂ€rkeĂ€ lisuke.
 - đĄSĂ€ilyy pakastimessa.