đ„
Karjalanpiirakka
Perinteinen karjalanpiirakka riisillÀ ja munalla
1.5 tuntia
20 kappaletta
Keskitaso
Leivonnaiset
Ainekset
- âąTaikina:
- âą2 dl vehnĂ€jauhoja
- âą1 dl ruisjauhoja
- âą1 dl vettĂ€
- âą1 tl suolaa
- âąTĂ€yte:
- âą1 dl riisiĂ€
- âą2 dl vettĂ€
- âą2 muna
- âą2 dl maitoa
- âąSuolaa
Valmistusohjeet
- 1KeitÀ riisi vedessÀ.
- 2LisÀÀ maito ja keitÀ vielÀ 10 minuuttia.
- 3Sekoita taikina ja jaa 20 osaan.
- 4Kaulitse jokainen osa ohuksi.
- 5Laita riisiÀ keskelle.
- 6Taita reunat rypyiksi.
- 7Paista 250°C:ssa 15-20 minuuttia.
- 8Voitele sulatetulla voilla.
- 9Tarjoile munavoin kanssa.
VinkkejÀ
- đĄKarjalanpiirakka on suomalainen perinneruoka.
- đĄMunavoi on tĂ€rkeĂ€ lisuke.
- đĄSĂ€ilyy pakastimessa.