🥘

Poronkäristys

Perinteinen poronkäristys perunamuusilla

45 min
4 annosta
Keskitaso
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 600g poronkäristyslihaa (ohueksi viipaloituna, osin jäisenä)
  • 2 sipulia
  • 50g voita
  • 3 dl vettä tai lihalientä
  • Suolaa ja pippuria
  • Tarjoiluun: perunamuusia ja puolukkahilloa
Valmistusohjeet
  1. 1Ruskista liha voissa kuumalla pannulla erissä.
  2. 2Lisää viipaloitu sipuli ja kääntele hetki.
  3. 3Kaada joukkoon vesi tai liemi.
  4. 4Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.
  5. 5Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. 6Tarjoile perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Vinkkejä
  • 💡Valurautapannu antaa parhaimman paistopinnan.
  • 💡Voit korvata poron naudan paistisuikaleilla.
  • 💡Pieni timjami sopii mausteeksi.

Muita pääruoka-reseptejä

🥩
Karjalanpaisti
3 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
Poronkäristys - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri