🍝

Lohipasta

Sitruunainen lohipasta kermalla

25 min
4 annosta
Helppo
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 300g pastaa
  • 300g lohta kuutioina
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Päälle: tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohjeet
  1. 1Keitä pasta al denteksi, säästä 1 dl keitinvettä.
  2. 2Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä.
  3. 3Lisää lohikuutiot ja paista kevyesti.
  4. 4Lisää kerma ja osa keitinvedestä, kuumenna.
  5. 5Mausta sitruunankuorella, -mehulla, suolalla ja pippurilla.
  6. 6Sekoita pasta kastikkeeseen, säädä koostumus keitinvedellä.
  7. 7Viimeistele tillillä tai ruohosipulilla.
Vinkkejä
  • 💡Älä kypsennä lohta liikaa – nosta pois lämmöltä ajoissa.
  • 💡Lisää kapriksia suolaisuutta varten.
  • 💡Täysjyväpasta tuo rakennetta.

Muita pääruoka-reseptejä

🥩
Karjalanpaisti
3 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
Lohipasta - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri