🍄

Kantarellirisotto

Syksyinen kantarellirisotto

40 min
4 annosta
Keskitaso
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 300g kantarelleja
  • 3 dl arborio-riisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä (valinnainen)
  • 1 l kasvislientä (kuumana)
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 50g parmesaania (raastettuna)
  • Suolaa ja pippuria
  • Päälle: persiljaa
Valmistusohjeet
  1. 1Puhdista ja paloittele kantarellit.
  2. 2Paista kantarelleja kuivalla pannulla, lisää sitten nokare voita ja mausta kevyesti.
  3. 3Kuullota toisella pannulla sipuli oliiviöljyssä.
  4. 4Lisää riisi ja kääntele, kunnes läpikuultavaa.
  5. 5Kaada valkoviini ja anna haihtua.
  6. 6Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, sekoita usein.
  7. 7Jatka kunnes riisi on al dente (noin 18–20 min).
  8. 8Sekoita joukkoon paistetut sienet.
  9. 9Lisää voi ja parmesaani, sekoita.
  10. 10Mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä minuutti.
  11. 11Tarjoile persiljalla.
Vinkkejä
  • 💡Pidä liemi kuumana koko ajan.
  • 💡Älä ylikypsennä – jätä riisiin pieni purutuntuma.
  • 💡Voit käyttää myös herkkusieniä.

Muita pääruoka-reseptejä

🥩
Karjalanpaisti
3 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
Kantarellirisotto - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri