🥬

Kaalikääryleet

Perinteiset kaalikääryleet jauhelihatäytteellä

1.5 h
6 annosta
Vaikea
Pääruoka
Takaisin resepteihin
Ainekset
  • 1 iso kaali
  • 500g jauhelihaa
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • Pinnalle: siirappia ja voita
  • Liemi: 3 dl lihalientä
Valmistusohjeet
  1. 1Irrota kaalista lehdet ja keitä niitä kevyesti 5 minuuttia, valuta.
  2. 2Sekoita täyte: jauheliha, keitetty riisi, hienonnettu sipuli, muna, siirappi, suola ja pippuri.
  3. 3Laita kuhunkin lehteen lusikallinen täytettä ja kääri rullalle, sulje reunat alle.
  4. 4Asettele kääryleet uunivuokaan sauma alaspäin.
  5. 5Voitele pinta siirapilla ja nokareella voita.
  6. 6Kaada vuokaan lihalientä.
  7. 7Paista 200°C:ssa 45–60 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.
  8. 8Valuta välillä liemellä.
Vinkkejä
  • 💡Käytä savoijinkaalia helpompaan käärintään.
  • 💡Lisää täytteeseen muskottia perinteiseen makuun.
  • 💡Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Muita pääruoka-reseptejä

🥩
Karjalanpaisti
3 tuntia
Keskitaso
Katso resepti
🐟
Kalakukko
4 tuntia
Vaikea
Katso resepti
🥔
Makkaraperunat
25 min
Helppo
Katso resepti
Kaalikääryleet - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri