🫐

Mustikkapiirakka

Klassinen mustikkapiirakka tuoreilla mustikoilla

1.5 tuntia
8 annosta
Helppo
Jälkiruoka
Ainekset
  • Pohja:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 100g voita
  • 1 muna
  • Täyte:
  • 4 dl mustikoita
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohjeet
  1. 1Sekoita pohjan aineet.
  2. 2Tee taikina ja levitä piirakkavuokaan.
  3. 3Paista pohja 200°C:ssa 10 minuuttia.
  4. 4Laita mustikat pohjalle.
  5. 5Sekoita kerma, munat ja sokerit.
  6. 6Kaada seos mustikoiden päälle.
  7. 7Paista 200°C:ssa 30-40 minuuttia.
  8. 8Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkkejä
  • 💡Käytä tuoreita tai pakaste-mustikoita.
  • 💡Voit lisätä myös mansikoita.
  • 💡Tarjoile kylmänä kermalla.
Mustikkapiirakka - Elämänilo-reseptit - Ilopilleri